dinsdag 21 oktober 2008

Natuurclub

De eerste natuurcursus van de Jeugdactiviteitenpas Uithoorn was een groot succes.

Er deden ongeveer 15 kinderen aan mee.

Onder begeleiding van Eveline van Gerrevink van het JeugdIVN Ronde Venen/ Uithoorn en Bart de Koning van http://www.natuureducatie.com/, ontdekten de kids de natuur rond het Libellebos.



De eerste dag visten we op waterinsecten. We kwamen er achter dat sommige insecten luchtbelletjes mee naar beneden konden nemen, zoals ruggezwemmers. Andere insecten zoals de schaatsenrijder kunnen juist op het water lopen.



De tweede bijeenkomst gingen we op zoek naar bessen en vruchten om jam van te maken. Het werd bramen-vlierbessen-kiwi-druivenjam. Lekker dat het was!



De derde keer zijn we met camera's op zoek gegaan naar mooie plekjes in de Uithoornse natuur. Rechts zie je de fotoreportage. We kwamen zelfs ransuilen tegen op een pleintje tussen de huizen.



De vierde keer ontdekken we dat je met bloemetjes en bessen kunt schilderen. En ook dat alles ruikt. Natuurlijk zijn we nog een keer bij de ransuilen wezen kijken. Het zijn er wel vijf deze keer!

1 opmerking:

Anoniem zei

Kinderen kijken later op dit soort activiteiten terug als hoogtepunten. Lees ter inspiratie ook dit artikel over Peter Sneltjes, groene pionier, die vele kindernatuurclubs tientallen jaren van de grond tilde. En nog steeds doet, geheel belangeloos.
http://zilvervis.wordpress.com/2010/11/16/peter-sneltjes-groene-pionier/